OgrlicaA koko sh.

OgrlicaA koko sh.obrt je za usluge i dizajn, a primarno se bavi izradom nakita. Iza tog naziva krije se Anita Marković Vrbanc, rođena1965. godine u Sinju. U Zagrebu živi i radi od 1982. godine.

Izradom nakita profesionalno se bavi već više od 20 godina, a povremeno dizajnira i odjeću te torbe. Nakit izrađuje od različitih materijala, poput poludragog kamenja, žice, fimo mase, tkanine, konca, gume, raznobojnih gumbića, trakica, vune, raznih „odbačenih“ predmeta ili pak onih čija izvorna svrha nema nikakve veze s nakitom. Repromaterijal koji upotrebljava seže od nekonvencionalnog i neuobičajenog pa sve do već gotovih i oblikovanih elemenata, kao što su perle ili kopče. Nakit nerijetko hekla ili pak povezuje raznim čvorovima.

Članica je Udruge za promicanje vizualne i multimedijalne kulture Artour te Udruge Kuća hrvatskog dizajna. S nakitom je sudjelovala na mnogim modnim revijama: Cro-a-porter (za modni dvojac Boudoir), Zlatna igla (za modnu kuću Siscia), Suzy Fashion Week… Vodila je tečajeve izrade nakita i kreativne radionice u okviru manifestacije „Noć krapinskog pračovjeka“ te u Hobby Art Centru Chemaco, a svoje je radove izlagala kako pojedinačno tako i skupno (npr. Galerija Modulor – Centar za kulturu Trešnjevka, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke, Knjižnici Staglišće itd.).