UVJETI KORIŠTENJA I PRAVNE NAPOMENE

 

Tko je OgrlicaA koko sh.?

OgrlicaA koko sh. obrt je za usluge i dizajn, a primarno se bavi izradom nakita. Iza tog naziva krije se umjetnica Anita Marković Vrbanc. Sjedište obrta nalazi se na adresi 1. Petruševec, 1. odvojak 3a, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska. OIB vlasnika obrta je 81472620443, a matični broj obrta 97926809.

Kontakt

Možete nas kontaktirati od ponedjeljka do petka od 9:00 do 16:00 sati na broj telefona 095 818 2646, putem maila ogrlica.koko.sh@gmail.com, Instagram profila (ogrlicaa_koko_sh), Facebook profila (OgrlicA koko sh.) ili pomoću forme „Pošalji upit“ dostupne na web stranici.
Korištenjem ove web stranice i/ili naših usluga dajete suglasnost da se Vaši osobni podaci obrade na način koji je opisan u Općim uvjetima poslovanja.

Opći uvjeti poslovanja

1. Uvodne odredbe
2. Definicije
3. Narudžba
4. Plaćanje
5. Dostava
6. Otkazivanje narudžbe i povrat robe
7. Zaštita osobnih podataka
8. Politika kolačića (engl. cookies)

1.Uvodne odredbe

Opći uvjeti poslovanja odnose se na uslugu prodaje nakita koju pruža obrt za usluge OgrlicaA koko sh. sa sjedištem u Hrvatskoj, u Zagrebu, 1. Petruševec, 1. odvojak 3a, upisana u Obrtni registar pod matičnim brojem obrta (MBO): 97926809, OIB: 81472620443, (u daljnjem tekstu Prodavatelj), putem svoje web stranice www.ogrlicaakoko-sh.hr. Žiro račun otvoren je kod: Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb: IBAN: HR7724020061140333552.
Opći uvjeti poslovanja definiraju temeljna prava i obveze Prodavatelja i Korisnika web stranice te ostalih usluga obrta OgrlicaA koko sh.
Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom slanja upita i/ili narudžbi to i potvrđuje. Prihvaćanje ovih Općih uvjeta osnovni je preduvjet za pružanje usluge te je stoga prije predaje narudžbe Korisnik dužan upoznati se s Općim uvjetima poslovanja i potvrditi da su mu isti uvjeti razumljivi, te se obvezati iste i poštivati.
Obrt za usluge OgrlicaA koko sh. zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave.
Obrt za usluge OgrlicaA koko sh. u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove internet stranice, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove internetske stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove internetske stranice.

2. Definicije

Opći uvjeti: opći uvjeti poslovanja i pružanja usluge prodaje nakita.
Prodavatelj: Obrt za usluge OgrlicaA koko sh. (u daljnjem tekstu OgrlicaA koko sh.)
Korisnik: svaka osoba, pravna ili fizička, koja koristi usluge obrta OgrlicaA koko sh.
Osobni podaci: sve informacije koje se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi.
Obrada: svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima ili skupu osobnih podataka.
Nositelj podataka: korisnik, tj. fizička ili pravna osoba čiji se osobni podaci obrađuju.
Dijete: fizička osoba mlađa od 16 godina.
Zlouporaba stranice je svaka uporaba, koja nije u skladu s ovim Općim uvjetima ili uporaba bez namjere za predaju narudžbe ili zlouporaba za vlastitu korist ili korist trećih osoba, bez obzira je li nastala šteta Pružatelju usluga OgrlicaA koko sh. Zlouporabom se smatra i povreda autorskih prava.
Proizvod je specijalno dizajnirano autorsko djelo koje znači ispunjenje narudžbe korisnika, a za koje je korisnik dužan platiti cijenu navedenu na stranici tog proizvoda.
Cijene: sve cijene na ovim stranicama izražene su u kunama (kn) bez PDV-a. Obrt OgrlicaA koko sh. nije u sustavu PDV-a te stoga PDV nije obračunat temeljem čl. 90, st. 1 i st. 2 Zakona o PDV-u. Sve cijene prikazane na internet stranici mogu biti promijenjene bez prethodne najave.
Kupoprodajni dogovor između prodavatelja i kupca zaključuje se u trenutku kada prodavatelj zaprimi narudžbu i potvrdi kupnju na način da pošalje predračun na e-mail adresu kupca. Od tog trenutka, sve cijene i ostali uvjeti obvezujući su i za prodavatelja i za kupca. Ukoliko kupac u roku od 7 dana po primitku predračuna ne uplati navedeni iznos, kupoprodajni dogovor smatrat će se raskinutim.
Sve ponude, kao i cijene za specijalne akcije i popuste vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj web stranici.
OgrlicaA koko sh. nastoji da informacije o artiklima budu točne i ažurne te se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama. Sve informacije objavljene na web stranici su okvirne (primjer: opisi proizvoda, specifikacije, fotografije i slično). Slike mogu biti simbolične i ne odražavati uvijek u potpunosti stvarni izgled proizvoda. OgrlicaA koko sh. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovoj web stranici, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno nefunkcioniranje stranice ili njezinih dijelova. Zadržavamo pravo na manje izmjene u opisu proizvoda bez obveze prethodnog obavještavanja korisnika.

3. Narudžba

Svaki punoljetni korisnik (s navršenih 18 godina) može kupovati proizvode iz naše ponude prikazane na internet stranici www.ogrlicaakoko-sh.hr.
Prilikom kupnje važeće su cijene koje su vrijedile u trenutku potvrđivanja narudžbe. Cijene prikazane na internet stranicama Prodavatelj može mijenjati bez prethodne najave.
Nakit je moguće naručiti ispunjavanjem obrasca „Pošalji upit“ vidljivom uz svaki proizvod istaknut na našim web stranicama ili kontaktiranjem vlasnice Obrta OgrlicaA koko sh. putem telefona, slanjem upita putem e-maila, Facebook inboxa ili Instagram inboxa.
Prilikom svake narudžbe kupac se obvezuje na bilo koji način dostaviti svoje osobne podatke (ime i prezime, adresu prebivališta, OIB) kako bi Prodavatelj mogao izdati pravno valjani predračun, koji će kupcu biti poslan na njegovu e-mail adresu. Kupac je dužan uplatiti iznos naveden u predračunu u roku od 7 dana po primitku predračuna.
Prodavatelj se obvezuje štititi osobne podatke kupca u skladu s propisanim Zakonom o zaštiti osobnih podataka (više pod Zaštita osobnih podataka).
Prodavatelj zadržava pravo da odredi vremenski rok potreban za izradu naručenog proizvoda prema svojim trenutnim mogućnostima, ovisno o količini zaprimljenih narudžbi.
Prodavatelj će, nakon što uplata bude vidljiva na njegovom računu, isporučiti Korisniku naručeni proizvod, i to u roku od 7 radnih dana od dana kada je uplata bila vidljiva, osim ako nije drugačije međusobno dogovoreno.
Prodavatelj također zadržava pravo odbiti narudžbu u slučaju da se utvrdi da u trenutnim uvjetima narudžba ne može biti izvedena (npr. nestašica željenog repromaterijala i nemogućnost nabave istog). Prethodno će Korisnik o tome biti obaviješten uz navedene razloge za odbacivanje narudžbe, naravno, ako je to moguće.
Nakit OgrlicaA koko sh. ručno je izrađen i unikatan je te stoga niti jedan proizvod nije u potpunosti istovjetan primjercima prikazanim na slikama, no Prodavatelj se obvezuje da će pri izradi koristiti isti ili sličan repromaterijal.

4. Plaćanje

Pri kupnji OgrlicaA koko sh. nakita uplatu je moguće izvršiti net bankingom ili općom uplatnicom isključivo u Hrvatskoj pošti.
Podaci za uplatu:
OgrlicaA koko sh., 1. Petruševec, 1. odvojak 3a, 10000 Zagreb
Erste&Steiermärkische Bank d.d.
IBAN: HR7724020061140333552
Model: 00
Pod opis plaćanja potrebno je navesti broj predračuna po kojemu se vrši uplata.
Adresa banke: Jadranski trg 3a, 51 000 Rijeka, Republika Hrvatska
SWIFT/BIC: ESBCHR22

5. Dostava

OgrlicaA koko sh. nakit možemo Vam dostaviti putem Hrvatske pošte, Tisak paketa ili po dogovoru.
Dostava je zasad moguća samo na području Republike Hrvatske, a njezine troškove snosi OgrlicaA koko sh.
U slučaju narudžbe proizvoda koji se zbog nepredvidivih razloga ne može otpremiti u dogovorenom roku, Korisnik će biti obaviješten o novom datumu isporuke. U slučaju nemogućnosti isporuke, OgrlicaA koko sh. obvezuje se kontaktirati Korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe uz povrat uplaćenih sredstava Korisniku.

Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja pošiljke identificirati se djelatniku dostavne službe i pregledati pošiljku. U slučaju vidljivih oštećenja, Korisnik ih je dužan prijaviti izravno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Ukoliko Korisnik preuzme pošiljku, smatra se da je ujedno izvršio i pregled pošiljke te da je s njom bilo sve u redu.

Ukoliko Korisnik odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac dostavne službe, te to javiti Prodavatelju putem e-maila ogrlica.koko.sh@gmail.com s razlogom odbijanja pregledane pošiljke i izjasniti se da li želi ponovljenu isporuku ili povrat novca.
OgrlicaA koko sh. odriče se bilo kakve odgovornosti koje mogu nastati od trenutka uručenja pošiljke dostavnoj službi do trenutka isporuke Korisniku.

6. Reklamacije

Ako proizvod ne odgovara ili je prilikom dostave došlo do oštećenja, kupac je dužan odmah nas obavijestiti. U tom slučaju proizvod se ne smije koristiti. Ako nas je kupac istoga dana obavijestio pismenim putem (e-mailom ili SMS-om) da je pri dostavi došlo do oštećenja, proizvod se može zamijeniti ili vratiti uz povrat novca u najkraćem roku.
Ako prilikom rukovanja proizvodom ili nošenja dođe do nezgode i proizvod se ošteti, unutar 30 dana od preuzimanja, besplatno ćemo ga popraviti. OgrlicaA koko sh. nakit se odriče odgovornosti ako niste postupali s našim proizvodom prema uputama.

6. Otkazivanje narudžbe i povrat proizvoda
Korisnik ima pravo u roku od 14 dana nakon primitka naručenog proizvoda odustati od istog bez obveze navođenja razloga za svoju odluku te o tome mora obavijestiti Prodavatelja elektroničkom poštom na adresu ogrlica.koko.sh@gmail.com u kojoj mora navesti svoje ime i prezime, adresu, OIB i broj telefona. U tom slučaju Korisnik snosi troškove povrata robe. Ista se mora vratiti Prodavatelju najkasnije 14 dana od dana obavijesti Prodavatelja o povratu, a Prodavatelj je dužan Korisniku vratiti puni iznos koji je uplaćen. Prodavatelj će izvršiti povrat uplaćenog iznosa tek nakon što mu roba bude vraćena i to u roku od 14 dana nakon primitka vraćenog proizvoda.

Korisnik vraća proizvod preporučenom poštom, zajedno s računom u roku od 14 dana od dana obavijesti o povlačenju na adresu Prodavatelja 1. Petruševec, 1. odvojak 3a, 10000 Zagreb, Hrvatska, s naznakom Obrt za usluge OgrlicaA koko sh.
Sve troškove vezane uz povrat robe plaća Korisnik. Korisnik mora vratiti proizvod neoštećen, u istoj količini i u izvornom neoštećenom pakiranju. Prodavatelj nije odgovoran za trošak koji je nastao izvan Općih uvjeta poslovanja.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana, smatra se da Korisnik nije ispunio svoju obavezu povrata robe te OgrlicaA koko sh. nije dužna izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
Potvrdu primitka obavijesti o povratu proizvoda Prodavatelj će dostaviti Korisniku bez odgađanja, elektroničkom poštom ili SMS porukom.

7. Zaštita osobnih podataka

OgrlicaA koko sh. obvezuje se da će zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja svoje web stranice, kao i njihove osobne podatke koje je u svrhu zadovoljenja usluge dužna prikupljati.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o Vama kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću dostupnog obrasca za slanje upita o proizvodu (kontakt obrazac) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.
Vaše osobne podatke prikupljamo s ciljem pružanja naših usluga, kao što su pružanje promotivnih artikala na Vaš zahtjev, komuniciranje i interakcija s Vama oko tih proizvoda i usluga.

Na osnovu zaprimljene narudžbe, Vaše podatke koristimo kako bismo Vas identificirali i komunicirali s Vama radi prodaje ili fakturiranja te Vam u konačnosti poslali naručeni proizvod.

Na osnovu legitimnog interesa, obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo administrirali i analizirali bazu naših klijenata (kupovno ponašanje i navike) s ciljem da poboljšamo kvalitetu, raznolikost i dostupnost proizvoda koji se nalaze u našoj ponudi.

Obrađujemo Vaše osobne podatke kako bismo ispunili obavezu koja dolazi iz zakona i/ili koristimo Vaše osobne podatke za opcije koje su predviđene zakonom. Zadržavamo pravo anonimnosti prikupljenih osobnih podataka i upotrebe takvih podataka. Koristit ćemo podatke van okvira Općih uvjeta samo kada su anonimni. Čuvamo Vaše platne informacije i druge informacije skupljene o Vama koliko god je potrebno za računovodstvene potrebe ili druge obaveze koje dolaze iz zakona, ali ne i duže.

Tko još može pristupiti Vašim podacima
Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke:
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Radimo samo s partnerima za obradu koji su u stanju pružiti adekvatan nivo zaštite Vaših osobnih podataka. Vaše osobne podatke objavljujemo trećim stranama ili javnim službenicima kada smo legalno obavezni to napraviti. Vaše osobne podatke bismo mogli otkriti trećim stranama, ako ste dali suglasnost ili postoji druga pravna osnova za to.

Vaše podatke također smo dužni dijeliti s našim stručnim savjetnicima za pravna, porezna, revizijska ili računovodstvena pitanja. Na primjer, dijelimo fakture koje izdajemo i primamo kod naših računovođa u svrhu popunjavanja poreznih prijava i računa na kraju godine.
U Vaše osobne podatke uvid mogu imati i dobavljači usluga fiskalizacije (Fina CIS), platforme društvenih mreža u cilju personalizirane i ciljane komunikacije te dostavne službe za isporuku proizvoda.

Vrste osobnih podataka koji se obrađuju
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime, e-mail, te telefonski broj.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem Vaše narudžbe određenog proizvoda: ime i prezime, OIB, e-mail, adresa, grad i poštanski broj, broj telefona.
Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.
Javno dostupne informacije
Možemo sakupiti informacije o Vama koje su javno dostupne.
Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:
• pravo na pristup podacima i uvid u podatke
• pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
• pravo na prenosivost podataka
• pravo na povlačenje privole
• pravo na podnošenje prigovora
• pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
• pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora
Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na našu adresu ogrlica.koko.sh@gmail.com.

Sigurnost vaših osobnih podataka
Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

8. Politika kolačića (engl. cookies)

Kako bismo poboljšali svoje usluge, OgrlicaA koko sh. koristi kolačiće. Neki kolačići koje koristimo neophodni su za uredno funkcioniranje određenih usluga, a drugi se koriste za prikupljanje informacija o korištenju internetske stranice (statistika), tako da stranicu možemo prilagoditi Vašim potrebama. Neki su kolačići privremeni i nestaju kada isključite preglednik, a drugi su trajni i ostaju na Vašem računalu neko vrijeme. Koristimo i neke lokalne kolačiće koji su vezani za lokalne kampanje, a koji će nestati po njihovu završetku.
Neki su kolačići neophodni za funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za poboljšanje radnih svojstava i korisničkog iskustva.
Funkcijski kolačići koriste se:
• za osiguravanje konzistentnog izgleda internetske stranice
Kolačići učinkovitosti koriste se:
• za poboljšanje radnih svojstava internetske stranice
• za poboljšanje doživljaja korisnika
Oglašivački kolačići koriste se:
• za omogućavanje dijeljenja i „lajkanja“
• za omogućavanje slanja informacija drugim internetskim stranicama kako bi prema njima prilagodile svoje oglase

Primjeri upotrebe:
Kolačići se koriste kako bi se poboljšale usluge za vas, primjerice:
• omogućavanjem rada nekih specifičnih usluga koje bez tih kolačića ne mogu raditi
• omogućavanjem određenoj usluzi da prepozna Vaš uređaj kako isti podatak ne biste trebali dati više puta tijekom jednog pretraživanja
• prepoznavanjem da ste već prijavljeni na internetsku stranicu
• praćenjem koliko ljudi koristi usluge kako bi se njihovo korištenje moglo pojednostaviti te kako bi se osigurao dovoljan kapacitet za njihov brz rad
• analiziranjem podataka kako bismo mogli znati kako koristite internetske usluge i kako bismo ih mogli poboljšati

Ako odlučite ne koristiti kolačiće tijekom svog posjeta, morate biti svjesni da neke funkcije i stranice možda neće raditi onako kako očekujete.
Ako želite obrisati kolačiće koji su već u vašem računalu, molimo Vas da pogledate upute isporučitelja Vašeg internetskog preglednika klikom na „Pomoć” u izborniku Vašeg preglednika. Više o kolačićima i o tome kako ih obrisati i njima upravljati možete saznati na www.aboutcookies.org ili klikom na „Pomoć“ u izborniku Vašeg internetskog preglednika.